Ga naar hoofdinhoud

Kinderbijslag

Status: DRAFT

Kinderbijslag

  • Paola (vrouw, 39) ontvangt van SVB-kinderbijslag voor haar dochter Pamela van 9 en dubbele kinderbijslag voor haar zoon Pim van 12, die niet thuis woont en intensieve zorg nodig heeft in de instelling waar hij verblijft.
  • Op 4 januari 2020 wordt Pim opgenomen in het ziekenhuis, omdat hij een operatie dient te ondergaan. Bij deze operatie treden complicaties op, waardoor Pim langdurige tijd in het ziekenhuis doorbrengt. Op 4 juli van dat jaar wordt hij ontslagen en keert hij terug naar de instelling waar hij verblijft. Voor de tijd waarin Pim in het ziekenhuis lag, heeft Paola geen recht op dubbele kinderbijslag. Het ziekenhuisverblijf wordt echter niet doorgegeven aan SVB, waardoor wel dubbel wordt uitgekeerd. Dit wordt op 22 november 2020 vastgesteld.
  • Op 29 november ontvangt Paola een bericht dat er ten onrechte dubbel is uitgekeerd voor de periode van 4 januari tot 4 juli 2020. Het teveel ontvangen bedrag bedraagt €660. SVB geeft aan dat dit wordt verrekend met komende termijnen van de kinderbijslag.
  • Dat betekent dat op 3 oktober €330 wordt verrekend, waardoor er €0 wordt uitgekeerd. Het openstaande bedrag wordt met €330 verlaagd tot €300.
  • Op 4 januari wordt wederom €330 verrekend. Omdat de kinderbijslag in 2021 is verhoogd, wordt het bedrag van €339 verminderd de openstaande €330, waardoor er €9 wordt uitgekeerd. De achterstand is daarmee €0 geworden.