Ga naar hoofdinhoud

Nieuwsbrief: Jaargang 2023-06

· 8 minuten leestijd
Kiske de Leest
Projectleider Vorderingenoverzicht Rijk

Wellicht herken je de krantenkoppen van de afgelopen weken: "Nederland is hard op weg naar één miljoen mensen in armoede, maar er is wat aan te doen" (Het Parool) en "Warm avondeten als luxe: ook boven de armoedegrens is de geldnood soms nijpend" (De Volkskrant). Het Centraal Planbureau rekende voor dat er bij ongewijzigd beleid in 2024 990.000 mensen onder de armoedegrens zakken. Die grens is in dit geval gedefinieerd als het zogenaamde 'niet-veel-maar-toereikend-criterium'.

Nieuwsbrief: Jaargang 2023-05

· 6 minuten leestijd
Maarten van Zaane
Hoofd Overheidsincasso
Kiske de Leest
Projectleider Vorderingenoverzicht Rijk

Binnen het Vorderingenoverzicht Rijk komen twee van de grote uitdagingen van de digitale overheid samen. We bieden de burger dienstverlening die aansluit bij de verwachtingen van deze tijd en om dat te realiseren moeten we gegevensuitwisseling standaardiseren. Hoewel dit inzicht al jaren gemeengoed is binnen de (Rijks)overheid, zijn er maar weinig initiatieven die deze ambitie ook weten te realiseren. Ik denk dat dat komt omdat deze twee vraagstukken verschillende dynamieken hebben die niet vanzelfsprekend bij elkaar komen. Het denken vanuit de burger vraagt om oprechte interesse naar de behoefte van de maatschappij en het durven dromen hoe dienstverlening eruit zou moeten zien. Het realiseren van standaardisatie en gegevensuitwisseling vraagt technische kennis, uithoudingsvermogen, het geduld om alle belangen zorgvuldig af te wegen en vervolgens binnen de afzonderlijke organisaties te prioriteren.

Nieuwsbrief: Jaargang 2023-04

· 6 minuten leestijd
Kiske de Leest
Projectleider Vorderingenoverzicht Rijk

Bijgaand ontvangt u de vierde Nieuwsbrief Vorderingenoverzicht Rijk. Met deze nieuwsbrief brengen we u graag op de hoogte van de ontwikkelingen in en rond ons project.

Ook de laatste tijd hebben we in de media veel kunnen lezen over de schuldenproblematiek in Nederland en de ontwikkelingen rondom armoede in Nederland die hiermee gepaard gaan. Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat 48 procent van de ondervraagden zich zorgen maakt over de eigen financiele situatie. Onder jonge respondenten is dat zelfs 59 procent.

Nieuwsbrief: Jaargang 2022-03

· 7 minuten leestijd
Kiske de Leest
Projectleider Vorderingenoverzicht Rijk

Voor u ligt alweer de derde editie van de nieuwsbrief van het project Vorderingenoverzicht Rijk. De laatste van dit jaar, waarin we u meenemen in de ontwikkelingen van het afgelopen jaar. Ook kijken we graag vooruit naar 2023.

Nieuwsbrief: Jaargang 2022-02

· 5 minuten leestijd
Kiske de Leest
Projectleider Vorderingenoverzicht Rijk
Sianne van Rhee
Programmamanager Clustering Rijksincasso

Voor u ligt de tweede nieuwsbrief van het Vorderingenoverzicht Rijk. Op de eerste nieuwsbrief hebben wij verschillende reacties gekregen, dank daarvoor. We hebben uw feedback gebruikt voor een verbeteringsslag en hopen dat u deze nieuwsbrief met -nog meer- interesse en plezier leest.